Kawa do przelewu

Kawa ziarnista HAWAII KONA EXTRA FANCY 100% Arabica

Kawa ziarnista HAWAII KONA EXTRA FANCY 100% Arabica
Kawa ziarnista HAWAII KONA EXTRA FANCY 100% Arabica

Dla koneserów kawy kawa ziarnista Hawai Kona Extra Fancy jest prawdziwym rarytasem, przez co często mówi się, że jest to najlepsza kawa świata.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 2 dni robocze

Cena: 151,00 zł

Kawa do przelewu - coraz częstszy wybór wśród miłośników kawy

Miłośnicy kawy, z całą pewnością doceniają pojawiające się na rynku możliwości, które sprawiają, że kawę można pić na coraz więcej ciekawych sposobów. Przede wszystkim zainteresowaniem cieszy się kawa z ekspresu, kawa z moki, a teraz także kawa z przelewu. Choć do jej zaparzenia trzeba się trochę przygotować, z całą pewnością każdy opanuje to w dosłownie kilka chwil! Warto jednak wiedzieć, jaka kawa do przelewu będzie tą właściwą. W ten sposób zyska się jeszcze lepszy i głębszy wymiar smaku! To niewątpliwe odkrycie i warto dać kawom z przelewu szansę. Zwłaszcza teraz gdy, przeżywają one prawdziwe odrodzenie.

Kawy do ekspresu przelewowego - klasyczne wybory

Kawy do ekspresu przelewowego powinny być klasyczne. Zaraz wytłumaczymy co to dokładnie znaczy i o co chodzi w tym temacie. Ekspresy przelewowe sprawiają, że przygotowywanie zwykłej, tradycyjnej kawy staje się jeszcze prostsze i oczywiście pyszniejsze! To idealna propozycja dla każdego, kto lubi popijać aromatyczną kawę bez dodatków lub z odrobiną mleka. W przypadku ekspresów przelewowych lepiej jest zrezygnować z ciemno palonych kaw, takich jak na przykład kawy włoskie. W przeciwnym razie napój może wyjść gorzki i nie uratuje go nawet kropla mleka. Najlepiej do przelewów sprawdzą się ziarna afrykańskie. Kolejną propozycją będą te z Gwatemali. Dzięki przelewowej metodzie parzenia, takie kawy ziarniste wyjdą lekko kwasowe, pełne i aromatyczne w smaku. W sam raz same lub z mlekiem. 

Kawa do ekspresu przelewowego - jak ją parzyć?

Skoro mamy już dobrą kawę do ekspresu przelewowego, warto zastanowić się także, w jaki sposób ją parzyć, aby wyciągnąć z niej wszystko to, co najlepsze. Standardem w tej metodzie jest parzenie 6g kawy na 100 ml wody. Mielenie powinno być średnie lub grube. Warto skorzystać z domowego młynka. Nie można też zapomnieć o specjalnych filtrach. Bez tego kawa do ekspresu przelewowego nie będzie cieszyć się tak dobrym smakiem. Jest to obowiązkowy element!

Kawa do przelewu - najwyższa jakość

Oczywiście każda nasza kawa do przelewu charakteryzuje się bardzo wysoką jakością, która bez wątpienia wpływa na smak tego napoju. Wszystkie oferowane przez nas ziarna są palone przed samą wysyłką do klienta, dzięki czemu można mieć pewność świeżości i zamkniętej w każdym ziarenku głębi smaku. To również idealny pomysł na prezent dla każdego, kto chciałby spróbować wyjątkowych smaków. Zadowolony będzie na pewno każdy miłośnik kawy i alternatywnych metod zaparzania.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Zapisz się na nasz newsletter

Sklep internetowy Shoper.pl