Dla mnie bomba

Kawa ziarnista BOLIVIA 100% Arabica
Złożony profil smakowy, kawy ziarnistej Boliwia, pełne body, intensywny aromat i kwasowość wyczuwalna, ale umiarkowana tworzą niesamowite połączenie. Na podniebieniu pozostawia gładki posmak.
Jest to kawa idealna do espresso, cappuccino czy latte.

Koszty dostawy wybranego produktu
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Opis
KAWA IDEALNIE NADAJE SIĘ DO EKSPRESU, KAWIARKI I PRZELEWU:
Profil smakowy:
- Intensywna i złożona
- orzechy
- owoce
Profil palenia -
Kwasowość -
Metoda obróbki - na mokro
Boliwia położona w sercu Ameryki Południowej posiada wyjątkowe warunki przyrodnicze do uprawy kawy.
Wysokogórskie krajobrazy i żyzne gleby, duża wilgotność i gorący klimat, tworzą wprost idealne warunki dla uprawy kawowców, które owocują wyjątkowo smaczną kawą.
Boliwia znajduje się na 33 miejscu największych producentów kawy na świecie, co stanowi mniej niż 1% rynku światowego. Związane jest to z tym, że jej producenci borykają się z ograniczeniami technologicznymi, ubóstwem i problemami transportowymi.
Krzewy kawowe są uprawiane przez drobnych rolników, głównie na obszarach wiejskich w Beni Cochabamba, Santa Cruz, Pando i Tarija. Prawdziwym centrum uprawy jest jednak usytuowana w tropikalnym rejonie Yungas prowincja Caranavi, gdzie skoncentrowane jest ponad 90% krajowej produkcji.
Kawa boliwijska uprawiana jest w Andach boliwijskich na wysokości od 1200 - 2000 m n.p.m., w ścisłych warunkach ekologicznych, bez pestycydów i nawozów sztucznych.
Kawa ziarnista Arabica Bolivia pozyskiwana jest ręcznie, przygotowywana na mokro i suszona na tzw. łóżkach afrykańskich. Czas zbiorów trwa od lipca do listopada.
Ziarna tej arabiki są idealną propozycją dla miłośników klasycznego smaku.
Owoce wyczuwalne w napoju znakomicie współgrają z czekoladą, orzechami i korzennym smakiem co podczas degustacji zapewnia niezapomniane wrażenia. Wyczuwalne są nuty mandarynki, moreli, cytryny, jabłka i gruszki.
Złożony profil smakowy, pełne body, intensywny aromat i kwasowość wyczuwalna, ale umiarkowana tworzą niesamowite połączenie. Na podniebieniu pozostawia gładki posmak.
Jest to kawa idealna do espresso, cappuccino czy latte.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Rafał z Bydgoszczu