smak wyrazisty, polecam! Dostawa bez zarzutu.

Kawa ziarnista CONGO KIVU 100% Arabica
Wystaw opinię o produkcie
Arabica Kongo Kivu ma w sobie wyraźną słodycz karmelu wzbogaconą o smak orzechów włoskich z bardzo subtelną kwasowością owoców cytrusowych. Wysoka zawartość kofeiny sprawia, że Arabica Kongo Kivu to wyjątkowo pobudzająca propozycja dla wszystkich miłośników intensywnych wrażeń.
Koszty dostawy wybranego produktu
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Opis
KAWA IDEALNIE NADAJE SIĘ DO: EKSPRESU, KAWIARKI I PRZELEWU
Profil smakowy:
- łagodna i zrównoważona
- karmel
- orzech włoski
- owoce cytrusowe
Profil palenia -
Kwasowość -
Metoda obróbki – na mokro
Bogata gleba wulkaniczna i malownicze wzgórza są idealne do uprawy wysokiej jakości kawy. Produkcja różnych odmian Arabiki w Demokratycznej Republice Konga, koncentruje się głównie na terenach położonych w pobliżu jeziora Kivu. Dzięki specyficznemu mikroklimatowi, kawy wokół jeziora są oryginalne i bardzo owocowe. Obszar ten może poszczycić się bujną roślinnością, która zapewnia idealne otoczenie dla kawowców. Kawę Kivu uprawia się na wysokości od 1500 do 2000 m n.p.m. i sortuje się metodą „na mokro”. Okres jej zbiorów przypada na miesiące od marca do czerwca. Region Kivu jest jednym z najsłynniejszych kawowych zakątków Afryki, a jego wyjątkowy klimat jest fundamentem znakomitej kongijskiej Arabiki. Ze względu na szczególną bliskość regionu Kivu do parku narodowego, obszary ściśle ze sobą współpracują, aby jak najlepiej chronić świat zwierząt i roślin oraz ludność. Wspólny projekt kawowy ma na celu wydobycie z kaw tego, co najlepsze i zapewnienie środków do życia ponad 7000 rodzin, zajmujących się uprawą kawy.
Smak tej kawy charakteryzuje się przyjemną intensywnością orzeźwiających aromatów owoców, limonki i czekolady. Dzięki sąsiadującemu parkowi narodowemu i tropikalnemu klimatowi, kawowce mogą się rozwijać i budować zrównoważony aromat.
Arabica Congo Kivu ma w sobie wyraźną słodycz karmelu, wzbogaconą o smak orzechów włoskich z bardzo subtelną kwasowością owoców cytrusowych. Wysoka zawartość kofeiny sprawia, że Arabica Kongo Kivu to wyjątkowo pobudzająca propozycja dla wszystkich miłośników intensywnych wrażeń.
Jest to kawa pełna w smaku, która ma w sobie wszystko czego potrzebuje doskonałe espresso. Jest również idealną bazą do kaw mlecznych. W metodach alternatywnych uwidacznia swoje dzikie, afrykańskie pochodzenie. Parująca filiżanka tej kawy jest pełna w smaku i daje olbrzymią przyjemność.
Polecane produkty
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Bardzo dobra Arabica o wyrazistym smaku. Mocna i pobudzająca.
bardzo dobra jakos do maszyny a także drip
Dzięki sporej zawartości kofeiny jest to kawa idealna dla tych, którzy poszukują intensywnych wrażeń. Kongo Kivu to połączenie subtelnej słodyczy z cytrusowa kwaskowością i pikantnymi przyprawami. Ciekawa propozycja dla miłośników afrykańskich kaw.
Adriana