Kawa ziarnista CONGO KIVU 100% Arabica
Opis
KAWA IDEALNIE NADAJE SIĘ DO:
KAWĘ WYPALAMY ZAWSZE W DNIU WYSYŁKI !!!
Profil smakowy:
łagodna i zrównoważona
karmel
orzech włoski
owoce cytrusowe
Profil palenia - średnie
Kwasowość - średnia
Metoda obróbki – na mokro
Region Kivu jest jednym z najsłynniejszych kawowych zakątków Afryki. Jego wyjątkowy mikroklimat jest fundamentem znakomitej kongijskiej arabiki. Region ten może poszczycić się bujną roślinnością, która zapewnia idealne otoczenie dla kawowców. Kawę Kivu uprawia się na wysokości od 1500 do 2000 m n.p.m. i sortuje się metodą „na mokro”. Okres jej zbiorów przypada na miesiące od marca do czerwca.
Arabica Congo Kivu ma w sobie wyraźną słodycz karmelu wzbogaconą o smak orzechów włoskich z bardzo subtelną kwasowością owoców cytrusowych. Wysoka zawartość kofeiny sprawia, że Arabica Kongo Kivu to wyjątkowo pobudzająca propozycja dla wszystkich miłośników intensywnych wrażeń.
Jest to kawa pełna w smaku, która ma w sobie wszystko czego potrzebuje doskonale espresso. Jest również idealną bazą do kaw mlecznych. W metodach alternatywnych uwidacznia swoje dzikie afrykańskie pochodzenie. Jest to arabika, która ma wysoką zawartości kofeiny.
Parująca filiżanka tej kawy jest pełna w smaku i daje olbrzymią przyjemność pijącemu.
Magdalena
Dzięki sporej zawartości kofeiny jest to kawa idealna dla tych, którzy poszukują intensywnych wrażeń. Kongo Kivu to połączenie subtelnej słodyczy z cytrusowa kwaskowością i pikantnymi przyprawami. Ciekawa propozycja dla miłośników afrykańskich kaw.
Wojciech
bardzo dobra jakos do maszyny a także drip
anonim
Bardzo dobra Arabica o wyrazistym smaku. Mocna i pobudzająca.
Adriana
smak wyrazisty, polecam! Dostawa bez zarzutu.