Menu
Szukaj
Koszyk
Twój koszyk jest pusty

Kawa ziarnista MALAWI 100% Arabica

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Kawa ziarnista Malawi arabika to przede wszystkim delikatny, łagodny, smak kaw środkowej Afryki. Swą delikatność i średnią kwasowość idealnie podkreśla akcent kwiatowy. Oprócz kwiatów mamy szansę spotkać także owoce cytrusowe, jagody i soczyste, pełne energii zielone... jabłka. Do tego trzeba dodać jeszcze łagodne nuty czekolady i orzechów za którymi powoli pojawia się czuła słodycz karmelu.

Przejdź do pełnego opisu
Dostawa od 11,00 zł - Paczka w ORLEN

Czas wysyłki: 1 dzień roboczy (zamów do 12:00 z wysyłką tego samego dnia)
39,00 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz 250g Brak 500g Brak 2x500g Brak
Wybierz Ziarnista
szt.
Dostępność:
brak towaru

Opis

KAWA IDEALNIE NADAJE SIĘ DO EKSPRESU, KAWIARKI I PRZLEWU:

 

Profil smakowy:

  • łagodna i zrównoważona
  • owoce cytrusowe 
  • czekolada
  • orzechy

Profil palenia -

Kwasowość -

Metoda obróbki - na mokro

Malawi to państwo usytuowane w południowo-wschodniej części Czarnego Lądu bez dostępu do morza. Fakt ten jest jednak rekompensowany przez jeziora należące do Wielkich Jezior Afrykańskich.

Choć leży w strefie klimatu podrównikowego suchego, na jego terenie nie brakuje zakątków o unikalnych warunkach mikroklimatycznych.

Turyści nie odwiedzają go, tylko by ujrzeć krystalicznie czystą wodę i faunę Parku Narodowego wpisanego na listę UNESCO. Wielu z nich interesuje się wyjątkową, delikatną i trudno dostępną kawą.

Rocznie w Malawii wytwarza się blisko 25 000 worków kawy, której wyjątkowe walory smakowe zyskują coraz większą popularność i uznanie wśród koneserów kawy.

Plantacje kawy położone są zwykle na wysokości od 900-2500 m n.p.m.

Do najważniejszych regionów uprawy arabiki należą: Thyolo, Zomba, Mangochi, Mulanje i Misuku Hills.

Malawijska arabika rośnie w niezwykłym otoczeniu krystalicznego jeziora i tropikalnych lasów. Na malawijskich płaskowyżach średnie temperatury wynoszą od 16 do 24℃, a roczne opady sięgają 1500 mm.

Okres zbiorów arabiki odbywa się tam od maja do września, a kawa przetwarzana jest metodą „na mokro”.

Malawijska arabika to przede wszystkim delikatny, łagodny, smak kaw środkowej Afryki. Swą delikatność i średnią kwasowość idealnie podkreśla akcent kwiatowy. Oprócz kwiatów mamy szansę spotkać także owoce cytrusowe, jagody i soczyste, pełne energii zielone... jabłka. Do tego trzeba dodać jeszcze łagodne nuty czekolady i orzechów za którymi powoli pojawia się czuła słodycz karmelu.

Kawa zachwyca wyrazistym zapachem o owocowej nucie, gładkim body, soczystą kwasowością i karmelowym posmakiem.

Lekka i delikatna, której bogactwem i świeżością można cieszyć się przygotowując kawę z ekspresu czy parzoną po turecku.

Polecane produkty

    Opinie

    0.00
    Liczba ocen: 0
    Oceń i opisz