Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Kawa ziarnista PANAMA GEISHA 100% Arabica

Kawa ziarnista Arabica Panama Geisha to jedna z najbardziej pożądanych kaw na świecie. Jest to kawa, która nie ma sobie równych pod względem aromatu i złożoności smaku. Koneserzy kawy nazywają ją „Bogiem w filiżance".

Przejdź do pełnego opisu
Certyfikat polska firma polski produkt
Dostawa od 11,00 zł - Paczka w ORLEN

Czas wysyłki: 1 dzień roboczy (zamów do 12:00 z wysyłką tego samego dnia)
Cena 99,90 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz 250g 500g 2x500g 100g
szt.
Dostępność:
na wyczerpaniu

Opis

KAWA IDEALNIE NADAJE SIĘ DO EKSPRESU i PRZELEWU:

Profil smakowy:

  • łagodna i złożona smakowo
  • jaśmin
  • cytrusy
  • miód
  • bergamotka

Profil palenia 

Kwasowość –  

Metoda obróbki – na mokro

 

Kawa ziarnista Panama GeishaCertyfikat Nagroda konsumenta 2025 rok

Kawa ziarnista Arabica Panama Geisha (100% ziarna Panama Geisha) to jedna z najbardziej pożądanych kaw na świecie. Jest to kawa, która nie ma sobie równych pod względem aromatu i złożoności smaku. Koneserzy kawy nazywają ją „Bogiem w filiżance".

Największą popularność zyskała po wygranej w kawowym konkursie Best of Panama w 2004 roku. 

Jest to jedyna kawa w historii, która utrzymała się na pierwszym miejscu przez kolejnych pięć lat. Zachwyciła jurorów aromatem bergamotki z wyczuwalną cytrusowo kwiatową słodyczą.

Kobieta pijąca kubek kawy

Ze względu na trudność uprawy dostępność Geishy jest bardzo ograniczona. Geisha uprawiana jest w regionie Boquete (Chiriqui) na wysokości od 1500 do 1750 m n.p.m., na stromych wulkanicznych zboczach co pozwala jej dojrzewać powoli czerpiąc z natury wszystko co najlepsze.

Wysokość położenia plantacji oraz idealne warunki klimatyczne nadają naszej kawie wyjątkowy profil smakowy, trudny do odtworzenia gdziekolwiek indziej.

Ziarno kawy

Panama Geisha otwiera nowe horyzonty smakowe.

Nuty jaśminu, cytrusów, miodu, bergamotki i wanilii sprawiają, że panamska kawa od początku zachwyca całą paletą smaków.

Przetwarzana jest najczęściej metodą „na mokro”.

Jest to kawa ze światowej czołówki pożądana przez wszystkich miłośników arabiki.

Jak zaparzyć tą kawę?

Panama Geisha najlepiej eksponuje swoje walory przy zastosowaniu różnorodnych metod alternatywnych, traci swój urok gdy przykryta jest warstwą mleka. Polecamy ją również do tradycyjnego espresso, które nieco słabiej uwydatnia jej bogactwo i walory smakowe.

 

Opinie

Liczba ocen: 13
Oceń i opisz

Piotrek

Próbowałem parzyć na kilka sposobów i za nic nie ma ani aromatu ani smaku prawdziwej geishy z Panamy, którą kupowałem w The Barn. Smakuje jak zwykła brazylia. Dodaje jedna gwiazdkę za gratisy w paczce, ale ogólnie w tej cenie - nie polecam.

Den

Dobra kawa, jest wyczuwalna kwaskowość. Idealnie smakuje z dobrą czekoladą. Szybka dostawa zamówienia. Polecam :)

Den

Dobra kawa, jest wyczuwalna kwaskowość. Idealnie smakuje z dobrą czekoladą. Szybka dostawa zamówienia. Polecam :)

Patryk

Świetna realizacja i dobra kawa :)

Joanna

Świetny prezent dla mojego męża. Kawa bardzo mu smakuje.

Milena

Cóż dużo mówić kawy TOP to jakaś magia, a ta kawa jest cudowna w smaku

Andrzej

Kawa wyrazista, o całkowicie nieziemskim smaku ;)

Pawel

Świetna kawa, wspaniałe smakuje, fajne małe ziarenka. Intensywnie kwiatowa!

Krzysztof

o niebo lepsza od tej samej odmiany z Kolumbii i Kostaryki