Menu
Szukaj
Koszyk
Twój koszyk jest pusty

Kawa ziarnista RWANDA 100% Arabica

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Równowaga i balans to drugie imiona kawy ziarnistej Arabica Rwanda. Napar wypełniony słodyczą i pikanterią przypraw jest wzbogacony nutą delikatności kwiatów. Wyczuwalne są również liczne nuty cytrusów, odrobina karmelu, a nawet taki akcent jak ziele angielskie. Napar urzeka swoją delikatnością i energią jednocześnie.

Przejdź do pełnego opisu
Dostawa od 11,00 zł - Paczka w ORLEN

Czas wysyłki: 1 dzień roboczy (zamów do 12:00 z wysyłką tego samego dnia)
38,00 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz 250g Brak 500g Brak 2x500g Brak
Wybierz Ziarnista
szt.
Dostępność:
brak towaru

Opis

KAWA IDEALNIE NADAJE SIĘ DO EKSPRESU, KAWIARKI I PRZELEWU:

 

Profil smakowy:

  • wytrawny
  • cytrusy
  • karmel
  • ziele angielskie

Profil palenia -

Kwasowość

Metoda obróbki - na mokro

Położona w sercu Afryki Rwanda, nie bez powodu jest nazywana krainą tysiąca wzgórz. To właśnie wyżyny, które tworzą malowniczy krajobraz, pełnią również praktyczną funkcję i tworzą idealne warunki do uprawy Arabiki. Dominują w tym regionie małe plantacje o powierzchniach zaledwie pół hektara. Jednak kawowce idealnie wtapiające się w wyżyny Rwandy na wysokościach 1200-1800 m n.p.m. znakomicie odnajdują się w panującym podrównikowym klimacie. Wulkaniczne gleby, duże wysokości, odpowiednia ilość opadów i umiarkowana temperatura to cechy regionu Rulindo, gdzie w idealnych warunkach dojrzewają ziarna naszej Arabiki Rwanda.

Obecnie w Rwandzie istnieje Narodowa Strategia Kawowa, która ma pomóc w rozwoju przemysłu kawowego. Ta agresywna strategia ekonomiczna koncentruje się na uprawie wysokiej jakości ziaren, a zatem wybieraniu najlepszych jakie znamy. Jej smak jest nie do podrobienia. Kawę najczęściej uprawia się na wysokościach 1200-1800 m n.p.m., a kawę zieloną zbiera się od marca do lipca. Następnie ziarna są przetwarzane głównie na mokro. Powszechne w regionie Rwandy jest dwukrotne mycie.

Jeśli spojrzysz na produkcję kawy w Rwandzie oczami kompletnego laika, prawdopodobnie nie będziesz pod wrażeniem. Kraj ten produkuje „zaledwie” 15 tys. ton ziaren rocznie. Kiedy skosztujesz tej pierwszorzędnej Arabiki, w której mieszają się nuty syropu klonowego i karmelu, ulegniesz jej urokowi. Niezależnie od tego, jaki rodzaj kawy preferujesz, ta Arabika nie może się nie udać.

Równowaga i balans to drugie imiona tych ziaren. Napar wypełniony słodyczą i pikanterią przypraw jest wzbogacony nutą delikatności kwiatów. Wyczuwalne są również liczne nuty cytrusów, odrobina karmelu, a nawet taki akcent jak ziele angielskie. Napar urzeka swoją delikatnością i energią jednocześnie.

Kawa Rwanda to wysokiej jakości Arabica o niezwykle mocnym, pełnym aromacie. Najlepszy smak i aromat wyróżnia się podczas przygotowywania espresso, ale oczywiście możesz również użyć ziaren do przygotowania kawy filtrowanej. W tej kawie znajdziesz sporą dawkę kofeiny, która przyjemnie nastroi Cię na cały dzień.

Polecane produkty

    Opinie

    0.00
    Liczba ocen: 0
    Oceń i opisz