Jak prawidłowo parzyć zieloną herbatę liściastą? Wyjaśniamy
Jak prawidłowo parzyć zieloną herbatę liściastą? Wyjaśniamy

Zielona herbata to napój, z którym zetknął się niemal każdy. Choć jest to prawdziwy eliksir młodości i witalności, większość ludzi kojarzy ją z cierpko-gorzkim, nieprzyjemnym smakiem. Sekretem uzyskania smacznego, orzeźwiającego napoju są nie tylko dobrej jakości liście, lecz także sposób jego przygotowania. Jak parzyć zieloną herbatę liściastą, by zachować wszystkie jej właściwości i dobry smak? Podpowiadamy!

czytaj całość »
Jak palić kawę w domu?
Jak palić kawę w domu?

Jeszcze ponad sto lat temu trzeba było palić kawę we własnym zakresie, aby można było jej skosztować. Dzisiaj otrzymujemy gotowy produkt, który wystarczy zalać wodą lub wrzucić do ekspresu. Palenie kawy we własnym domu może mieć jednak niebagatelne korzyści, o których bardzo często zapominamy ze względu na niezwykle łatwą dostępność gotowych do zaparzenia wyrobów na półkach sklepowych.

czytaj całość »
Dlaczego kawa jest kwaśna?
Dlaczego kawa jest kwaśna?

Charakteryzując smak kawy jednym słowem, można powiedzieć, że jest on cierpki. Ten specyficzny smak jest pożądany i świadczy o wysokiej jakości ziaren, a także o sposobie parzenia. To dzięki niemu odczuwasz przyjemność z picia kawy. Czym różni się kwasowość od kwaśności? Dlaczego kawa jest kwaśna i jak sobie z tym radzić? Sprawdź w naszym artykule!

czytaj całość »
Jak rozpoznać dobrą kawę?
Jak rozpoznać dobrą kawę?

Wyśmienita filiżanka kawy zaczyna się już przy wyborze ziaren. Z pozoru wydaje się to bardzo proste, ale znalezienie świetnej kawy może być bardzo trudne, jeśli nie wiesz czym się kierować. W tym artykule podpowiemy Ci jak wybrać najlepszą kawę.

czytaj całość »
Dlaczego do espresso podaje się wodę?
Dlaczego do espresso podaje się wodę?

Kawa dla wielu osób jest jedną z najważniejszych części dnia. Właśnie dlatego bardzo istotne dla nich jest to, aby przygotowywać ją w sposób poprawny i móc w 100% cieszyć się jej aromatem i mocą. Aby jeszcze lepiej wydobyć aromat prawidłowo zaparzonej kawy, bardzo często podaje się do niej szklankę wody. Właśnie dlatego tłumaczymy, dlaczego do espresso serwuje się również i ją.

czytaj całość »
Aromatyzowanie kawy
Aromatyzowanie kawy

Dobrze smakuje, pobudza i uszczęśliwia, są dziesiątki powodów, by pić kawę i prawie nie ma badań, które by się z tym nie zgadzały. Picie kawy pozostaje doznaniem zmysłowym, które obejmuje nie tylko zmysł węchu i smaku, ale także uczucia, emocje, pamięć i przyjemność. Jeśli jesteś miłośnikiem kawy, który szuka różnorodności i chce odkrywać nowe smakowe horyzonty to trafiłeś we właściwe miejsce. W Magnificent Coffee specjalne mieszanki kawy, są uzupełnione wyselekcjonowanymi nutami aromatów, tworząc wyjątkowo pyszną fuzję z klasycznym smakiem kawy.

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Zapisz się na nasz newsletter

Sklep internetowy Shoper.pl