Herbata czarna Golden Monkey
Opis
Golden Monkey to jedna z najszlachetniejszych herbat, które można dostać na rynku. W Chinach nazywana jest Golden Hou. Jej ojczyzną jest najsławniejszy z chińskich regionów uprawy herbacianych krzewów Yunnan gdzie zbieranie i parzenie naparów jest wielopokoleniową tradycją. To najlepsze liście, przetwarzane ręcznie i z niezwykłą czułością.
Herbata ta wyróżnia się dużą ilością złotych tipsów, które są odpowiedzialne za bogactwo smaku i aromatu. Susz składa się wyłącznie z młodych, szerokich i mięsistych listków zbieranych z górnych partii krzewów. To właśnie te złotawe wygięte listki przypominające łapę małpy są inspiracją dla wyszukanej nazwy tej herbaty.
Wytwarzana jest w niewielkich ilościach, co ma niebagatelny wpływ na jej cenę i dostępność.
Napar z herbaty Golden Monkey ma delikatny, lekko słodkawy smak z minimalnie wyczuwalną dymną nutą. Herbata nie jest gorzka, a na podniebieniu pozostawia odświeżający łagodny dotyk. Napar ma czystą barwę bursztynu i bardzo przyjemny słodki zapach.
Golden Monkey dedykowana jest najbardziej wymagającym miłośnikom czarnej herbaty liściastej, ceniącym sobie szlachetność aromatu i bogactwo smaku.
Herbata Golden Monkey jest idealną propozycją na każdy dzień tygodnia, niezależnie od humoru czy panującej za oknem pogody.
Zdecydowanie korzystnie wpływa na układ trawienny, rozjaśnia i pobudza umysł. Wspomaga wydzielanie soków trawiennych i znacząco łagodzi niedyspozycje żołądkowe. Poprawia koncentrację i dodaje energii. Powszechnie uważa się, że działanie zawartych w niej licznych przeciwutleniaczy zapobiega powstawaniu komórek rakowych, a spożywanie jej w chwilach relaksu odpręża, utrwala pozytywne emocje i stymuluje wydzielanie endorfin.
Napar ten jest nieodłącznym elementem wieczornego relaksu.
Golden Monkey to ekskluzywna propozycja dla zwolenników czarnych herbat, która pozwoli Ci zrelaksować się po ciężkim dniu.
Skład: herbata czarna Golden Monkey 100%
Kraj pochodzenia: Chiny
Sposób zaparzania:
Ilość herbaty: 1 łyżeczka na filiżankę
Temperatura wody: ok 95°C
Czas parzenia: 3-5 min pod przykryciem
Po zaparzeniu oddziel liście od naparu.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opinie, z których została wyliczona średnia, są wystawione przez zweryfikowanych klientów, którzy dokonali zakupu w sklepie.
Jacek
Gęba w niebie czy jakoś tak??
Rafał z Bydgoszczu
Po prostu rewelacja