Kawa ziarnista DOMINICANA BARAHONA A 100% Arabica
Opis
KAWA IDEALNIE NADAJE SIĘ DO:
KAWĘ WYPALAMY ZAWSZE W DNIU WYSYŁKI !!!
Profil smakowy:
zrównoważony
czekolada
orzechy
pomarańcza
Profil palenia - średnie
Kwasowość – wysoka
Metoda obróbki - mokro
Dominikana wszystkim kojarzy się z rajskim zakątkiem, wakacjami i udanym wypoczynkiem, a nieodłącznym elementem dobrze spędzonego czasu jest oczywiście pyszna kawa, której w tym kraju nie brakuje. Wśród dominikańskich kaw, tę uznawaną za najlepszą stanowią ziarna z regionu Barahona – czyli właśnie te, które wypalamy w palarni.
Smak kawy ziarnistej Arabica Dominicana doskonale odzwierciedla warunki, w jakich ziarna mają okazję dojrzewać. Sporo słońca, ciepły wiatr, całoroczne opady sprawiają, że barahońska kawa ma znakomity profil smakowy. Wysokość upraw w przedziale 600-1450 m n.p.m. pozwala dojrzewać owocom powoli i mogą być zbierane przez cały rok.
Każdy, kto chciałby spróbować namiastki tropików powinien skosztować tej odmiany kawy. Lekka słodycz, cytrusowa kwasowość, nuty czekolady, orzechów i pomarańczy to dosłownie Karaiby w filiżance.
Sylwia
Łagodna, lekko słodka w smaku zadowoli osoby, które szukają w kawie nie tylko pobudzenia ale też interesujących nut smakowych.
Sylwia
Aromatyczna, bez goryczki, „gęsta” w smaku - idealna propozycja dla fanów pysznych pobudek