
Blue Butterfly Pea Matcha Flower Powder
Blue Butterfly Pea Matcha Flower Powder to kwiaty klitorii ternateńskiej wysuszone i zmielone na drobny proszek, który można dodać do mleka kokosowego, latte, smoothie, jogurtu, naleśników czy posypać ulubiony deser, jedynym ograniczeniem jest Twoja wyobraźnia. Blue Butterfly Pea Matcha po zaparzeniu znana jest ze świetlistego koloru indygo i delikatnego smaku. Można ją parzyć samodzielnie albo z innymi herbatami lub ziołami. Potrafi również zaskoczyć! W połączeniu z cytryną czy limonką uzyskamy zaskakującą zmianę koloru na różowo-fioletowy. Można ją również łączyć z miętą, miodem, a zimą polecamy zaparzyć ją z imbirem.

Koszty dostawy wybranego produktu
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Opis
Blue Butterfly Pea Matcha Flower Powder to kwiaty klitorii ternateńskiej wysuszone i zmielone na drobny proszek, który można dodać do mleka kokosowego, latte, smoothie, jogurtu, naleśników czy posypać ulubiony deser, jedynym ograniczeniem jest Twoja wyobraźnia.
Napar w kolorze indygo od stuleci wykorzystywany jest w medycynie ajurwedyjskiej na ból, stres, pamięć, wzrok. Regularne jej spożywanie obniża poziom cholesterolu i zapobiega cukrzycy. Ma działanie przeciwzapalne, moczopędne oraz rozluźniające. Dodatkowo ma dobroczynny wpływ na pracę mózgu. Kwiat klitorii, starannie wysuszony, zawiera głównie flawonoidy wpływające w znacznym stopniu na przebieg procesów leczniczych w organizmie.
Blue Butterfly Pea Matcha po zaparzeniu znana jest ze świetlistego koloru indygo i delikatnego smaku. Można ją parzyć samodzielnie albo z innymi herbatami lub ziołami. Potrafi również zaskoczyć! W połączeniu z cytryną czy limonką uzyskamy zaskakującą zmianę koloru na różowo-fioletowy. Można ją również łączyć z miętą, miodem, a zimą polecamy zaparzyć ją z imbirem.
Smak blue matcha jest opisywany jako naturalny, drzewny i ziemisty, podobny do smaku niektórych herbat zielonych. Napój można spożywać na ciepło i na zimno. Popularne są koktajle z dodatkiem niebieskich płatków. Zamrożona w kostki blue matcha rozpuszczając się powoli zmienia kolor napoju.
Sproszkowane kwiaty klitorii w kuchni używane mogą być do barwienia deserów, drinków, jogurtów czy herbat. W krajach swego naturalnego występowania niebieskie kwiaty są wykorzystywane jako barwnik. W Tajlandii produkuje się niebieski syrop. W kuchni malajskiej jest wykorzystywany do barwienia ryżu. W Birmie zaś smaży się płatki kwiatów zawinięte w cieście.
Często bywa podawana w spa i wellness. Rewelacyjnie sprawdza się jako relaksujący i uspokajający napój na wieczór.
Blue Butterfly Pea Matcha Flower Powder to najwyższa jakość, mielony jest sam niebieski kwiat bez zielonych szypułek i liści. Jest naturalna i nie zawiera sztucznych barwników.
Skład: Blue Butterfly Pea Matcha Flower Powder 100%
Kraj pochodzenia: Wietnam
Sposób zaparzania:
Ilość herbaty: pół łyżeczki
Temperatura wody: ok. 90 °C
Czas parzenia: ok. 5 min
Po dodaniu soku z cytryny, napar zmienia kolor na różowo-fioletowy.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Polecane produkty
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.